Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste hobbyfotograaf die graag aan persoonlijke fotoprojecten en portretreeksen werkt. Reizen is een andere passie die ik graag met fotografie combineer. Aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Anderlecht heb ik van 2003 tot 2007 de opleiding Fotokunst gevolgd. In het kader van mijn afstudeerproject op de academie heb ik een fotoreportage gemaakt over Tsjernobyl en de gevolgen van de kernramp voor de bewoners van de zogenaamde Verboden Zone.

Passie voor fotografie

Van mijn grootvader zaliger heb ik een Zeiss Ikon Nettar 6×6 als aandenken. Met deze camera zette ik mijn eerste stappen in de fotografie. Voor mijn twaalfde verjaardag kreeg ik mijn eerste eigen fototoestel: een Ricoh 35 EFS. In mijn tienerjaren was ik bovendien erg gebeten door film. Ik verslond films aan de lopende band. Zelfs na een jaartje filmschool aan het RITS in Brussel haalde mijn voorliefde voor fotografie uiteindelijk de bovenhand.

Passie voor reizen

In de jaren zeventig en tachtig reisden we met het gezin veel door Europa. Landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië waren onze meest populaire vakantiebestemmingen. In de jaren negentig had je de traditionele schoolreizen en citytrips. Ik ben in die periode steeds meer op eigen houtje de wereld beginnen verkennen. Landen als Spanje, Engeland, Ierland, Rusland, Turkije, Canada en de Verenigde Staten vervoegden het lijstje.

Mijn interesse in reizen is grotendeels aangewakkerd door mijn nonkel, die als journalist voor een krant en reismagazine haast de hele wereld heeft gezien. Zijn foto van Mount Rushmore met de vier Amerikaanse presidenten heeft van ergens in de jaren tachtig tot lang nadat ik het ouderlijke huis verlaten had tegen de muur van mijn slaapkamer gehangen.

“Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.”Jack Kerouac (On The Road, The Original Scroll)

error: Content is protected!